“Wellness for the mind” Tips van een wandelcoach

“Dit is écht “wellness for the mind”, zei één van de 20 ondernemers me vorige week.

 Zoals jullie al weten, organiseer ik regelmatig groepssessies voor specifieke doelgroepen zodat je in groep kennis kan maken met wandelcoaching.

Vorige week had ik een groep ondernemers en die hadden elk hun verwachtingen. Elke ondernemende persoon heeft op een bepaald moment begeleiding nodig om dié stap verder te kunnen gaan. wandelcoaching in groep

Samenwerken met een wandelcoach kan jou heel wat voordelen opleveren en om jou zelf te laten ondervinden wat jij kan verwachten, geef ik jou in dit artikel een aantal tips om één bepaald aspect van wandelcoaching te leren ontdekken. Veel plezier en laat mij zeker weten welke doorbraak jij bereikt heb!

Zelfcoaching dankzij wandelcoachingstechnieken

 

Wandelcoaching is uiteraard een vorm van coaching waarbij opgeleide coaches jou begeleiden in jouw traject. Hiervoor maak je een afspraak met jouw wandelcoach en bespreken jullie op voorhand welke doelstellingen gedefinieerd en gehaald moeten worden. Studenten op zoek naar een juiste opleiding, werknemers op zoek naar de job van hun leven, ondernemers op zoek naar een neutraal klankbord om hen te begeleiden in hun onderneming. Het kan allemaal, op voorwaarde dat er een “klik” is tussen jezelf en jouw wandelcoach, maar dat is voor een ander artikel.

Daarnaast kan je wandelcoaching gebruiken als een vorm van zelfcoaching en kan je zelf ervaren welke “wellness for the mind” een wandelsessie jou kan bieden.

Wat heb je nodig?

  1. Een beetje zelfkennis. Ben je een stadsmens of voel je je veel beter thuis in de natuur? Geloof mij vrij: de meeste mensen ervaren meer voordelen uit een sessie in de natuur.
  2. Tijd. Een wandeling waarbij je écht de tijd neemt om naar jezelf te luisteren, om te reflecteren, na te denken én oplossingen te vinden, kost tijd. Trek hiervoor minstens één uur uit.
    • het eerste half uur heb je nodig om uit de dagdagelijkse sleur te komen, om jouw hersenen in staat te stellen creatief na te denken en om inzichten te kunnen ontwikkelen.
    • Vanaf het tweede half uur kan je op zoek gaan naar antwoorden op jouw vragen 
  3. Een gedetailleerde vraag. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je oplossingen krijgt tijdens jouw zelfcoaching. Schrijf op voorhand een vraag aan jezelf op. Hoe gedetailleerder en hoe duidelijker de vraag, hoe beter het antwoord zal zijn.
    • Hoe word ik gelukkig?” is een voorbeeld van een onduidelijke vraag.
    • “Wanneer voel ik mij écht goed bij wat ik doe?” zorgt voor antwoorden die jou stap voor stap op weg helpen gelukkig te worden. (geloof mij vrij, geluk kan je niet najagen, gelukkig zijn is een RESULTAAT van iets wat je gedaan hebt.)
  4. En wat absoluut noodzakelijk is: een blad papier en een potlood of stylo om jouw antwoorden op te schrijven. Doe je dit niet, dan ben je die gegarandeerd vergeten!

 Wat zegt de wetenschap?

Dat ontdek je in een volgend artikel.

Veel succes met jouw eigen zelfcoaching!

LucWandelcoach, wandelcoaching tria gecertificeerd