De Witte Wandelingen, speciaal voor de zorgsector

persoonlijke begeleiding via wandelcoaching

Waarom de “Witte Wandelingen”?

Covid-19 schudt de samenleving, zowel thuis als op het werk, flink door elkaar. Overal komen we onder druk te staan en de zorgsector krijgt het extra zwaar te verduren. Alle zeilen moeten worden bijgezet. Extra handen zijn nodig om het schip varend te houden en doorheen de opeenvolgende vloedgolven te loodsen. Tussen twee stormen door is er amper tijd om de averij op te meten, laat staan te herstellen. Onvervaard blijven de witte matrozen  in het oog van de storm staan om te redden wie er te redden valt. Zoveel druk eist ook bij sterke schouders haar tol.

Wat is een “Witte Wandeling”? 

Als sociaal geëngageerde coaches in de natuur willen we vanuit onze expertise een bijdrage aan de zorgsector leveren. We gaan samen met een groep hulpverleners 2 uur wandelen in de natuur. De kans om even op adem te komen en met andere zorgwerkers intense ervaringen te delen. Stilte na de storm. Heel even vertragen, genieten van de heilzame werking van de natuur en al wandelend, met collega’s met gelijkaardige ervaringen, de batterijen opladen.

Wie zijn we?

Wij zijn Luc Mastelinck, Linske Brood, Steven Haine en Peter Massy. Als wandelcoaches hebben we jaren ervaring in het werken met groepen en teams in de natuur. Onze expertises situeren zich binnen teambegeleiding, persoonlijke groei, burnout en loopbaanbegeleiding. We hopen met dit project onze nieuwe samenwerking als maatschappelijke geëngageerde wandelcoaches in de wereld te zetten. Daarbij mikken we op bedrijven die wetende dat als ze voor de begeleiding van hun teams en groepen bij ons komen, ook andere groepen met minder middelen de kans geven op coaching en begeleiding.

Praktisch? 

We werken in tal van Vlaamse bossen rond Gent, Kluisbergen, Leuven, Antwerpen,….., maar komen met plezier ook naar een natuurgebied in de buurt van uw zorgbedrijf. Ook al kan het makkelijk coronaproof georganiseerd worden, voor data zijn we afhankelijk van de mogelijkheden aangeboden door de overheid. Voor meer info: Bel Luc Mastelinck op 0497 31 91 52 of contacteer  luc@blad-veer.be