De Witte Wandelingen, speciaal voor de zorgsector

De witte wandelingen

persoonlijke begeleiding via wandelcoaching

Covid-19 schudt de samenleving, zowel thuis als op het werk, flink door elkaar. Overal komen we onder druk te staan en de zorgsector krijgt het extra zwaar te verduren. Alle zeilen moeten worden bijgezet. Extra handen zijn nodig om het schip varend te houden en doorheen de opeenvolgende vloedgolven te loodsen. Tussen twee stormen door is er amper tijd om de averij op te meten, laat staan te herstellen. Onvervaard blijven de witte matrozen  in het oog van de storm staan om te redden wie er te redden valt. Zoveel druk eist ook bij sterke schouders haar tol.

 

Als sociaal geëngageerde coaches in de natuur willen we vanuit onze expertise een bijdrage leveren om de zorgsector mee te ondersteunen door het organiseren van een aantal gratis wandelingen in het groen. De kans om even op adem te komen en met andere zorgwerkers intense ervaringen te delen. Stilte na de storm. Heel even vertragen, genieten van de heilzame werking van de natuur en al wandelend met collega’s met gelijkaardige ervaringen de batterijen opladen. 

 

Wij zijn Luc Mastelinck, Linske Brood, Steven Haine en Peter Massy. Als wandelcoaches hebben we jaren ervaring in het werken met groepen en teams in de natuur. Onze expertises situeren zich binnen teambegeleiding, persoonlijke groei, burnout en loopbaanbegeleiding. We hopen met dit project onze nieuwe samenwerking als maatschappelijke geëngageerde wandelcoaches in de wereld te zetten. Daarbij mikken we op bedrijven die wetende dat als ze voor de begeleiding van hun teams en groepen bij ons komen, ook andere groepen met minder middelen de kans geven op coaching en begeleiding.

Wat is een witte wandeling? 

We gaan samen een half dagje wandelen in de natuur. In deze inspirerende omgeving vinden we de ideale condities om even stil te staan om de veelheid aan emoties van de afgelopen maanden te verwerken. De natuur geeft ons de nodige zuurstof en rust zodat we even kunnen verstillen en kunnen toelaten om datgene te voelen waar geen tijd voor was. Waar nodig bieden we ondersteuning en reiken we verdiepende vragen aan.

 

Praktisch? 

We werken in tal van Vlaamse bossen rond Gent, Kluisbergen, Leuven, Antwerpen,….., maar komen met plezier ook naar een natuurgebied in de buurt van uw zorgbedrijf. Ook al kan het makkelijk coronaproof georganiseerd worden, voor data zijn we afhankelijk van de mogelijkheden aangeboden door de overheid. Voor meer info: Bel Luc Mastelinck op 0497 31 91 52 of contacteer  luc@blad-veer.be